pasica nova Amadeo

Petak, 11.07.2014. / 21:00 / 3. Flamenco Festival Zagreb

  • Posted: 01/06/2014

La memoria del flamenco

 

U 21:00 sat

Francisco Escudero El Perette / Španjolska

De Raiz

 

De raíz djelo je mladog španjolskog pjevača Francisca Escudere, proglašenog za najboljeg flamenco pjevača pokrajine Extremadura. Njegovo duboko, osjećajima bogato pjevanje, odvesti će publiku u doba kada se ono izvodilo na posebnim mjestima zvanim cafés-cantantes.

Francisco Escudero Márquez odrastao je u Badajozu gdje od malih nogu uči flamenco pjevanje uz poznate flamenco umjetnike iz svoje obitelji. S devetnaest godina seli se u Sevillu i upisuje akademiju “Fundación de Cristina Heeren”. Surađuje s poznatim umjetnicima iz svijeta flamenca te nastupa u glasovitim tablaosima Seville i Madrida. Na turnejama po Izraelu i Venezueli scenu dijeli s velikim imenima flamenca.

 

 

 

 

02 Tablao Flamenco

U 22:00 sata

Flamenco umjetnici iz regije / Slovenija, Hrvatska, Srbija, Crna Gora

Tablao flamenco

 

Okupljeni oko iste strasti - flamenca - umjetnici iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Crne Gore i ove godine će pokazati kako flamenco briše razlike i prostornu udaljenost. Zajedničkim snagama, pokušati će publici prenijeti čaroliju i iskonske osjećaje izvođenja flamenca u tablaosima (posebnim vrstama restorana u kojima se flamenco rađao, razvijao i sazrio, uvijek pred očima odabrane i bliske publike).

Na jugu Španjolske, ovakvi objekti često su smješteni u pećine u kojima su nekada živjeli Gitanosi  (Granada), ili u konobe ispunjene fotografijama poznatih flamenco umjetnika. Ovakav doživljaj flamenca osjeti gotovo svaki turist koji posjeti gradove Andaluzije, a ove srpanjske noći i vi ćete postati dio toga. Flamenco umjetnici iz regije, Scenu Amadeo će na trenutak preobraziti u tablao te ćemo svi zajedno na trenutak otputovati u srce Andaluzije.

 

Ulaznice možete kupiti klikom na 

link na ulaznice3

Lokacija

Galerija Klovićevi Dvori, Jezuitski trg 4, 10000 Zagreb