pasica nova Amadeo

Subota, 12.07.2014. / 21:00 / 3. Flamenco Festival Zagreb

  • Posted: 01/06/2014

U 21:00 sat

Škola flamenca Un respiro / Hrvatska

Disati flamenco

 

Plesna skupina „Un respiro“, predvođena instruktorima Mitjom Obedom i Andreom Lolić, predstavit će izvedbu Disati flamenco. Njihov ples odvesti će publiku u razdoblje kada se flamenco izvodio samo na obiteljskim skupovima, svadbama i krštenjima; brižljivo čuvan, izvođen samo pred odabranom publikom, skrivan od očiju znatiželjnika „vanjskog svijeta“. Flamenco je tada bio dio života. Udisali su ga svaki trenutak; kada bi osjećali bol, izrazili su je flamencom. Radost života te iskonska strast, začeci su njegovih pokreta, a svakodnevica, ispunjena šarenilom emocija, stvorila je njegove snažne udarce nogama.

 

Koreografija: Mitja Obed, Andrea Lolić

Ples: plesna skupina „Un respiro“

 

 

 

 

 

04 La Rosa del PenalU 21:30 sati

Kompanija Tercio Flamenco / Španjolska

La rosa del penal

 

La rosa del penal je flamenco predstava koja vodi publiku u doba zvano opera flamenca kada ova umjetnost napušta obiteljske kuće, dvorišta, pećine te osvaja daske koje život znače u velikim kazalištima i arenama.

Predstava nastaje kao interpretacija pjesme Antonia Moline (milonga flamenca). Iza rešetaka ćelije, zatvorenik trune, tužan i sam. Istovremeno, u vanjskome svijetu, jedan pupoljak cvate i pretvara se u ružu. Očaran njezinom ljepotom i nevinošću, svom snagom se u nju zaljubljuje. Pogled kroz prozor čini ga sretnim, a san o bijegu iz zatvora i životu s voljenom ružom postaje njegova opsesija. Kako vrijeme prolazi, shvaća da i ruža pati i propada. Suočen s prolaznoću vremena, umjesto bijega, miri se sa životom u zatvoru gdje u svome srcu ružu čuva zauvijek lijepu i mladu.

 

Koreografija i ples: La Sali i Anja Mejač

Glas: Francisco Escudero El Perrete

Gitara: Jorge Canda Neira

 

Ulaznice možete kupiti klikom na

link na ulaznice3 

Lokacija

Galerija Klovićevi Dvori, Jezuitski trg 4, 10000 Zagreb