pasica nova Amadeo

Marija Ujević Galetović

ŽENA I ZVIJER

Otvorenje izložbe - Ulaz slobodan!

 

Sedma je to u nizu izložaba ( Šimunović, Filakovac, KraškovićDolić, Milenković, Kuliš…) posvećenih akademskoj slikarici i grafičarki Izabeli Šimunović (1970. - 2010.) kojima Scena Amadeo i Hrvatski prirodoslovni muzej predstavljaju likovne umjetnike čija su djela inspirirana prirodoslovnom tematikom. 

Životinjsko carstvo

Vatroslav Kuliš

Izložba Vatroslava Kuliša peta je u nizu izložaba ( Šimunović, Filakovac, KraškovićDolić, Milenković, Kuliš…) posvećenih akademskoj slikarici i grafičarki Izabeli Šimunović (1970. - 2010.) kojima Scena Amadeo i Hrvatski prirodoslovni muzej predstavljaju likovne umjetnike čija su djela inspirirana prirodoslovnom tematikom.

Voda, kamen i poneki list -Ulaz slobodan!

 

Izložba Voda, kamen i poneki list akademskog kipara Petra Dolića četvrta je u nizu izložaba posvećenih akademskoj slikarici i grafičarki Izabeli Šimunović (1970. -2010.) kojima Scena Amadeo i Hrvatski prirodoslovni muzej predstavljaju likovne umjetnike čija su djela inspirirana prirodoslovnom tematikom.

Izložba je otvorena do 15. listopada 2013.

Denis Krašković: Koka i tri zrna mjesečeve prašine

 

Iz predgovora Enesa Quiena:

 

...Kokoš koja kljuca zrno na podu i ne sluša propovijed sv. Franje, pojavljuje se ponovno u minijaturnim dimenzijama kako kljuca ne više zamišljeno zrno kukuruza, već stvarno zrnce pijeska s Mjeseca. Koliko je zrnce pijeska s Mjesečeve površine mikroskopski maleno, utoliko je minijaturna i kokoš koja ga kljuca.

Animalizam u djelu Vladimira Filakovca                                    

 

U ponedjeljak, 18.07.2011. godine u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju, Demetrova 1, Gornji grad se u 21 sat otvara izložba Animalizam u djelu Vladimira Filakovca.

…Zanimljive su nebrojene nijanse koloristički raskošne palete, u rasponu od gotovo naturalističkog opisa, do apstrahiranih prizora, protkanih oniričkom čulnošću.

U ponedjeljak, 12.07.2010. scena Amadeo otvorila je u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju izložbu pod imenom Otisci duše/Soul impressions kao hommage članici Programskog odbora Scene AMADEO, akademskoj slikarici i grafičarki Izabeli Šimunović.

 

Izložba je bila postavljena od 12.07. – 01.10. 2010.

 

Katalog izložbe 

 

 

Marija Braut: Portret pijanista                                                 

u povodu 50-og rođendana maestra Ive Pogorelića

U srijedu, 30. ožujka 2011. u 13 sati Scena Amadeo otvorila je izložbu Izabele Šimunović u knjižnici Marije Jurić Zagorke, Krvavi most 2.

U utorak, 29. ožujka 2011. Scena Amadeo otvorila je izložbu fotografija Mare Milin pod imenom Izabeli, od Mare u galeriji CroArtPhoto Cluba, Gajeva 25.

Lokacija

Galerija Klovićevi Dvori, Jezuitski trg 4, 10000 Zagreb

      zagrebacki solisti logo