Četvrtak, 22.08.2024 / GLAZBENA DRUŽINA CINKUŠI

KONCERT JE OTKAZAN ZBOG TEHNIČKIH POTEŠKOĆA!


Iza njih je više od 27 godina stvaranja i uživanja u glazbi, svirci i neraskidivoj vezi s njihovom publikom! Držeći se čvrsto ideje o konceptuali vezane uz dosadašnje albume, nit vodilja ovoga puta je Ljubav. Možda na prvo slušanje neprimjetna poveznica najnovijih pjesama, no Cinkuši se nikad ne slušaju na prvu. Glavnoj mnogočlanoj postavi gostuju na albumu: Marija Mateja Kruhonja, Luce Stanojević, Ivi First i Stipe Mađor. Za miks albuma zaslužan je Igor Ivanković, dok je pjesmu “Molitva” koja zatvara album miksao Dražen Završki. Master LP-a odradio je Hrvoje Nikšić, a produkciju potpisuju Cinkuši i Igor Ivanković. Album je objavljen za izdavačku kuću Mast produkcija.

A.Dragaš: “Šteta što nema više grupa poput njih, kadrih stapati folk-tradiciju s rockom. Bog nam greh oprosti – Nisu to smrtni grehi nego fajn popevke Cinkuša!

D.Jagatić: “…prekrasan je novi album fenomenalnih Cinkuša, a osam novih pjesama probudit će u vama milijun emocija.”

I.Laić: “Bog nam greh oprosti” nažalost je zakasnio da nađe svoje mjesto na popisima najboljih domaćih ostvarenja godine koji se tradicionalno objavljuju u prvoj polovici prosinca. Ova bi ploča svakako morala biti zastupljena na takvim listama i to na vrlo visokim pozicijama. Vrag ga jebi.

Z.Stajčić: “A s Cinkušima je uvijek taj neki osjećaj najboljeg trenutka, obzirom da taj veliki ansambl suvereno vlada stilovima po kojima skaču kao slobodni elektroni rastežući ih u tkivo koje im odgovara.”

B.Abramović: “Cinkuši su ponovo pokazali svu raskoš svoga talenta i znanja i dokazali da s pravom nose jednu od titula perjanica tradicijskog izričaja u nas. Bog nam greh oprosti – još jedan odličan album benda koji vole i j’ni i drugi”

T.Matošin: “…nema tog tajminga koji bi umanjio sjaj i doseg glazbe koja na način prikazan na ovom kao i na prethodnim albumima Cinkuša od umjetnosti pravi čistu zabavu, a od kreativnog zanosa instantni prilog pripadajućoj glazbenoj tradiciji.”

Prošle je godine također izašao Soundtrack za film Nosila je rubac črleni, nastao 2022.godine u režiji Gorana Dukića po scenariju Sandre Antolić, Švenk produkcija. Na 69. Pula film festivalu film je osvojio nagradu publike – Zlatna vrata Pule. Na Soundtracku se osim glazbe iz filma koja je ovom prilikom obogaćena novim instrumentima mogu čuti i skladbe koje nisu uvrštene u film i to u punom trajanju.


Cijena ulaznice: 15 EUR


Share your love