pasica nova Amadeo

Četvrtak, 25.07.2013. / 19:00 / Flamenco Festival / Svečano otvaranje

  • Posted: 11/06/2013
There is no translation available.

01 MOVIMIENTOS izlozba

Movimientos

izložba fotografija Aleksandra Topalovića

Ona je “trenutak i sjena; korak i bludnja. Samo je ljepota koliko je tajna. I istina samo koliko je žudnja.“

 

Na svom putovanju kroz svijet fotografije, Aleksandar Topalović dugo je tražio istinsku emociju. Tražeći ono to je mislio da je u svojim lutanjima izgubio, vratio se kući. A onda je spoznao da je ono što traži, zapravo oduvijek bilo tu nadohvat ruke. I tako se dogodila “La Sali” - žena koja je zbog ljubavi prema flamencu napustila sve i otišla živjeti svoje snove. Prepoznavši emociju koja izvire iz svakog njezinog pokreta, odlučio je da njegova prva samostalna izložba bude posvećena upravo njoj.

 

Više o: Aleksandar Topalović

Otvorenje izložbe održati će se u Atriju Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja u 19h

 

ULAZ BESPLATAN

Više informacija na www.flamencofestivalzagreb.com 

 

01a FLAMENCORANEO performans La Sali Mitja Obed

Flamencoraneo

La Sali i Mitja Obed

performans na otvaranju izložbe fotografija / 19:30

 

"Flamencoraneo" je spoj klasičnog, tradicionalnog flamenca i modernog, suvremenog plesa. Povezujući međusobno udaljene i naizgled suprotstavljene strukture, suvremeno i naslijeđeno, konvencionalno i slobodno, rigidno i dinamično, autori ispituju mogućnosti pomirenja i komunikacije među parovima ovog binarnog niza. Identitet suvremenog čovjeka "Flamancoraneo" prepoznaje kao nužno eklektičan, sastavljen od znakova različitih po svojoj prirodi i porijeklu, i upravo u toj množini autori pronalaze prostor za artikulaciju vlastitog umjetničkog izraza. Klasične vrijednosti ocrtavaju naš identitet i njihovo bi nestajanje značilo odricanje od prošlosti. Suvremeni čovjek, međutim, želi slobodu i ne prihvaća sputanost. Borba između tih principa nužna je, ali novo ne proizlazi iz borbe, već iz saznanja. U tom smislu, autori se opredjeljuju za dekonstrukciju, a ne destrukciju, za integraciju, a ne sukobljavanje.

 

ULAZ BESPLATAN

Više informacija na www.flamencofestivalzagreb.com

 

 

02 YO SOY FLAMENCA Nina Coric

Yo Soy Flamenca

Nina Ćorić, koncert / 21:00 sat

 

Zagrebačka  pjevačica Nina Flamenca (Nina Ćorić) predstavit će publici prvi samostalni projekt "Yo soy Flamenca". Njezino pjevanje bit će popraćeno čarobnim zvucima poznatoga pijanista Joea Kaplowitza..

 

Nina Flamenca svoju je karijeru započela 2010. godine u kultnom jazz klubu Boška Petrovića. Zagrebačkoj publici poznata je i po nastupima na kazališnome festivalu Nu:Write, festivalu Nebo, u klubu Sax, Vip clubu te brojnim drugim prigodama. Organizatorica je Prvog festivala flamenca u regiji "Zeleno, volim te zeleno", održanog na Sceni Amadeo 2012. godine. Nakon uspjeha ostvarenog na festivalu pozvana je da nastavi daljnje usavršavanje u Madridu, u poznatom centru za flamenco "Amor de Dios". Surađivala je s mnogim gitaristima flamenca iz regije, no sada je odlučila pomaknuti vlastite granice te publici predstaviti svoje osobno putovanje u svijet flamenca. 

 

U slučaju kiše koncert će se održati u Maloj dvorani KD Lisinski!

 

Više informacija na www.flamencofestivalzagreb.com

 

Location

Demetrova 1, 10 000 Zagreb, +385 1 4816 908, info@scenaamadeo.hr

Sponsors