pasica nova Amadeo
There is no translation available.

Ilse Roskam, Nizozemska; harmonika

Ilse Roskam, ili Miss Sanfona, glazbom na harmonici se bavi od malih nogu. Veliku je promjenu doživjela tijekom putovanja po zemljama Istočne Europe sa romskim bendom „The Balcony Players“ u njihovom vozilu hitne pomoći iz 1983. godine, usput učeći od lokalnih glazbenika. Ilse surađuje sa glazbenicima u različitim glazbenim pravcima, od klezmera preko britanskog folka i gospel reggaea, do jazza.

There is no translation available.

Marko First, Hrvatska; lijerica

Marko First rođen je 1984 u Zagrebu. Glazbeno obrazovanje prvotno stječe na violini, nakon čega postaje članom orchestra Zagrebačkog folklornog ansambla dr. Ivana Ivančana. Dugi niz godina pohađa Hrvatsku školu folklore, gdje uči sviranje u odjelima tambure i hrvatskih tradicijskih glazbala. 2006. godine postaje voditeljem orkestra Zagrebačkog folklornog ansambla. Tokom godina surađivao je kao solist i kao aranžer sa brojnim domaćim i međunarodnim glazbenicima, sastavima i orkestrima.

There is no translation available.

Zoran Bugarski – Brica, Srbija; tamburica

Zoran Bugarski, zvani i poznatiji kao Brica, rođen je 1981 godine u Novom Sadu. Po opredjeljenju tamburaš, točnije primaš, Zoran je posvećen svojem instrumentu i pronalasku novih pravaca u tamburaškoj muzici. Danas je Zoran predsjednik Društva ljubitelja tambure, ansambl „Zorule“ iz Novog Sada. Zoran je i solist Velikog tamburaškog orkestra RTV Vojvodine, član upravnog odbora Saveza tamuraških društava Vojvodine, te dirigent Velikog tamburaškog orkestra „Vasa Jovanović“ iz Novog Sada.

There is no translation available.

George Pappas, Grčka; lutnja

George Pappas rođen je 1982. godine u Ateni. Ljubav prema tradicionalnoj glazbi započela je rano, te ga je pratila tijekom glazbenog školovanja. Nakon brojnih priznanja stečenih tijekom školovanja, George je tijekom karijere surađivao sa brojnim glazbenicima i ansamblima iz Grčke i inozemstva. Kao skladatelj i aranžer, George je skladao glazbu za tri bajke, dvije kazališne predstave i filmove. Kao nastavnik predaje tradicionalna glazbala u glazbenim školama i akademijama. Trenutačno priprema svoj prvi album, „The Sinking Project“, čija se objava očekuje početkom 2016. godine.

There is no translation available.

Glazbena družina Cinkuši

Glazba je glavni medij preko kojeg Cinkuši izražavaju svoje ideje i pogled na svijet. Kao temelj koriste bogatu narodnu baštinu Hrvatske, ponajviše iz kajkavskog govornog područja u koju interpoliraju autorski pristup i literarne uzore, pa i klišeje koji bude kolektivnu emocionalnost.

U tradiciji kajkavskog kraja „cinkuš“ označava zvono koje prati ljude od njihovog rođenja pa sve do smrti.Ono budi, oglašava, upozorava, zvoni na uzbunu, svadbeno je i golgotsko zvonce. Zahvaljujući energičnosti, iskrenosti i neposrednosti koje su prisutne od osnutka družine, sredinom devedesetih, Cinkuši traju neovisno o trendovima.

Luogo

Demetrova 1, 10 000 Zagreb, +385 1 4816 908, info@scenaamadeo.hr

Sponsor