pasica nova Amadeo
There is no translation available.

Ivona Jurić rođena je 1987. godine u Zagrebu. Godine 2005. završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna. Diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, 2010. godine u klasi profesora Duje Jurića. Tijekom studija boravila je tri mjeseca u Brnu, Češka. Godine 2014. ostvarila je rezidencijalni boravak Cite Internationale des Arts u Parizu, 2015.g. Air Kaunas u Litvi, a 2016. CEEC u Kini. Dobitnica je nagrade Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu za izuzetan uspjeh tijekom studija i za vrijeme izrade diplomskog rada. Dobitnica je Nagrade Hrvatskog društva likovnih umjetnika za mladog umjetnika 2013.g, Velike otkupne nagrade 7. hrvatskog triennala akvarela 2016. godine i Otkupne nagrade Kabineta grafike HAZU 2018.g. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU). Sudjelovala je na brojnim skupnim i samostalnim izložbama. Živi i radi u Zagrebu.

Izložba Ivone Jurić Zatvoreni Scenarij dvanaesta je u nizu izložbi posvećenih akademskoj slikarici i grafičarki Izabeli Šimunović (1970. -2010.) kojima Scena AMADEO i Hrvatski prirodoslovni muzej predstavljaju hrvatske likovne umjetnike čija su djela inspirirana prirodoslovnom tematikom. U ovom jedinstvenom ciklusu od 2010.godine do danas izlagali su: Izabela Šimunović, Vladimir Filakovac, Petar Dolić, Denis Krašković, Maria Ujević, Bane Milenković, Vatroslav Kuliš, Dominique Jurić, Dora Kovačević i Manuela Pauk.


Izložba se može razgledati u galeriji Šira, Preradovićeva 13, do 2. listopada 2021.

Ulaz slobodan!

 

 

There is no translation available.

Manuela Pauk rođena je 1994. godine u Zagrebu, a odrasla je u Šibeniku. Diplomirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2018. godine. Redoviti je član umjetničkih udruga HDLU i HULU. Samostalne su joj izložbe Kroj za kornjaču u Memorijalnoj zbirci Jozo Kljaković u Zagrebu (2020.), Ludički juriš u Galeriji Matice Hrvatske u Zagrebu(2019.) i Galeriji sv. Krševana u Šibeniku (2018.) i Muze u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu (2018.). Izlagala je na desetak skupnih izložbi uključujući 60 days lockdown u Luxelakes galeriji u Chengdu, Kini (2020.), Festival likovnih umjetnosti u KUC Travno u Zagrebu (2020.), Narudžba je naša umjetnost u Garaži Kamba u Zagrebu (2019.), 40. Splitski salon (2018.), gdje je bila među pet finalista za nagradu salona, 19. i 21. Minijature (2016.) i 2018.). Bila je među 10% najuspješnijih studenata ALU 2014./2015. godine i 2016./2017. godine. Dobitnica je rektorove nagrade za Projekt Skica. Živi i radi u Zagrebu.

Stari Svijet jedanaesta je izložba iz ciklusa izložbi posvećenih članici Programskog odbora Scene Amadeo, prerano preminuloj slikarici Izabeli Šimunović (1970. – 2010.), kojima  se predstavljaju likovni umjetnici čija su djela inspirirana prirodoslovnom tematikom.

Foto: Ivan Posavec


Galerija NEST, Visoka 1, Gornji grad

Ulaz slobodan!

There is no translation available.

Marija Ujević Galetović

ŽENA I ZVIJER

Otvorenje izložbe - Ulaz slobodan!

 

Sedma je to u nizu izložaba ( Šimunović, Filakovac, KraškovićDolić, Milenković, Kuliš…) posvećenih akademskoj slikarici i grafičarki Izabeli Šimunović (1970. - 2010.) kojima Scena Amadeo i Hrvatski prirodoslovni muzej predstavljaju likovne umjetnike čija su djela inspirirana prirodoslovnom tematikom. 

There is no translation available.

Životinjsko carstvo

Vatroslav Kuliš

Izložba Vatroslava Kuliša peta je u nizu izložaba ( Šimunović, Filakovac, KraškovićDolić, Milenković, Kuliš…) posvećenih akademskoj slikarici i grafičarki Izabeli Šimunović (1970. - 2010.) kojima Scena Amadeo i Hrvatski prirodoslovni muzej predstavljaju likovne umjetnike čija su djela inspirirana prirodoslovnom tematikom.

There is no translation available.

Voda, kamen i poneki list -Ulaz slobodan!

 

Izložba Voda, kamen i poneki list akademskog kipara Petra Dolića četvrta je u nizu izložaba posvećenih akademskoj slikarici i grafičarki Izabeli Šimunović (1970. -2010.) kojima Scena Amadeo i Hrvatski prirodoslovni muzej predstavljaju likovne umjetnike čija su djela inspirirana prirodoslovnom tematikom.

Izložba je otvorena do 15. listopada 2013.

There is no translation available.

Denis Krašković: Koka i tri zrna mjesečeve prašine

 

Iz predgovora Enesa Quiena:

 

...Kokoš koja kljuca zrno na podu i ne sluša propovijed sv. Franje, pojavljuje se ponovno u minijaturnim dimenzijama kako kljuca ne više zamišljeno zrno kukuruza, već stvarno zrnce pijeska s Mjeseca. Koliko je zrnce pijeska s Mjesečeve površine mikroskopski maleno, utoliko je minijaturna i kokoš koja ga kljuca.

There is no translation available.

Animalizam u djelu Vladimira Filakovca                                    

 

U ponedjeljak, 18.07.2011. godine u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju, Demetrova 1, Gornji grad se u 21 sat otvara izložba Animalizam u djelu Vladimira Filakovca.

…Zanimljive su nebrojene nijanse koloristički raskošne palete, u rasponu od gotovo naturalističkog opisa, do apstrahiranih prizora, protkanih oniričkom čulnošću.

There is no translation available.

U ponedjeljak, 12.07.2010. scena Amadeo otvorila je u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju izložbu pod imenom Otisci duše/Soul impressions kao hommage članici Programskog odbora Scene AMADEO, akademskoj slikarici i grafičarki Izabeli Šimunović.

 

Izložba je bila postavljena od 12.07. – 01.10. 2010.

 

Katalog izložbe 

 

 

There is no translation available.

Marija Braut: Portret pijanista                                                 

u povodu 50-og rođendana maestra Ive Pogorelića

There is no translation available.

U srijedu, 30. ožujka 2011. u 13 sati Scena Amadeo otvorila je izložbu Izabele Šimunović u knjižnici Marije Jurić Zagorke, Krvavi most 2.

There is no translation available.

U utorak, 29. ožujka 2011. Scena Amadeo otvorila je izložbu fotografija Mare Milin pod imenom Izabeli, od Mare u galeriji CroArtPhoto Cluba, Gajeva 25.

Location

Demetrova 1, 10 000 Zagreb, +385 1 4816 908, info@scenaamadeo.hr

Sponsors