Nedjelja, 08.09.2024. / KONTRABAS / Postavio i izvodi: FILIP SERTIĆ

U fokusu ove drame je glazbenik koji je cijeli život podredio glazbi, a sada sjedi u zadnjem redu orkestra. Što ako cijeli život igramo po pravilima, poslušno i požrtvovno, a život nas za to ne nagradi? Predstava je oda onima koji su od života očekivali više. Nasmijat će vas do suza, ali i potaknuti na razmišljanje je li uspjeh kojem težimo zaista toliko važan. Život nije fer. Događa li se uistinu sve s razlogom? Zašto su neki od nas talentiraniji, bogatiji ili ljepši od drugih? Zašto neki sjede u prvom, a neki u zadnjem redu orkestra?

Uz koju čašicu previše otkrit će vam naš antijunak sve o usamljenosti, anonimnosti i instrumentu kojeg baš i ne voli. U maniri dobrih, starih romantičnih komedija, ili bolje rečeno tragikomedija, naš kontrabasist učinit će sve da osvoji jednu sopranisticu. Ali izlazi li ona sasvim slučajno s dirigentom? Ili je ipak problem u instrumentu? Čime mu se zamjerio Mozart i što je još pošlo po krivu u njegovu životu otkrit će vam iz svog dnevnog boravka jedan… ime mu nije važno, kontrabasist!

Patrick Süskind je njemački pisac i scenarist, autor svjetski poznatog bestsellera Parfem po kojem je snimljen i holivudski film. Kontrabas je svjetska uspješnica, tekst koji je preveden na 27 jezika i koji je postao jedna od najizvođenijih njemačkih drama.

Labilan kontrabasist briljantna je paralela s unutarnjim borbama i previranjima današnjeg čovjeka. Izrazito aktualan zbog naizgled brojnih prilika, ali istovremeno i rastuće anksioznosti, pravi je antijunak u kojem će se svak prepoznati.


Cijena ulaznice: 15 EUR


Share your love