Utorak, 30.07.2024. / MERIMA KLJUČO & JELENA MILUŠIĆ / ANDERLETO

Voljenim, najvoljenijim i onim manje voljenim

Dramatične ljubavne pjesme, mračne šansone i humoreske


Dvije međunarodno priznate glazbenice Ključo i Milušić vode nas u svijet čudesnih i zavodljivih priča o sjaju ljubavi, kao i njezinoj tamnoj strani. Glasom i harmonikom, Jelena i Merima grade atmosferu koja je očaravajuće teatralna. Svojim izražajnim i suptilnim muziciranjem pletu nevidljivu mrežu emocija, raspoloženja, i ljubavnih priča punih strasti, čežnje i boli. Obavijeni velom i šapatom tajni, tradicije i zaboravljenih legendi, postajemo plijenom isprepletenih svijetova između jave i sna.

Merima i Jelena zajedno su objavile dva albuma, Lume i La Convivencia, a za ovu priliku su posebno kreirale ANDERLETO – program ljubavnih pjesama u čast jubilarne 25. sezone Scene AMADEO.

Cijenjena koncertna harmonikašica Merima Ključo vješto vlada nizom stilova. Bilo kao gostujuća solistica s renomiranim orkestrima i ansamblima, ili kao skladateljica i izvođačica za kazalište, filmske i radijske produkcije, njezina strast i vještina u tradicionalnoj i suvremenoj glazbi omogućuju joj istraživanje novih umjetničkih dimenzija, kombinirajući ih na jedinstvene i zanimljive načine.

“Od treptanja do kvazi-industrijskog brujanja, Ključo izvlači izvanredne zvukove iz svog instrumenta, a čista dostojevskijanska neumoljivost čini vas neobično sretnima.” Mark Hudson – The Telegraph, UK

Izražajna i hrabra, Jelena Milušić je pjevačica koja lako prilagođava svoj glas potrebama različitih žanrova, od bluesa, jazza, rocka do tradicionalne balkanske i svjetske glazbe. Milušićin stil izvedbe s njenim jedinstvenim vokalnim timbrom i osjećajem za dramu omogućuje joj prikazivanje spektra emocija različitih kultura, a njen glas sposoban je donijeti sve vibracije i boje u stihove.

“Ako bih morala dati boju temeljnom tonu Milušićevog glasa, bila bi to većinom kraljevski ljubičasta s tuševima cijelog spektra boja oko nje.” Kathleen Kaun, bivša predsjednica Odjela za glas i operu na Sveučilištu Rice, SAD.


Cijena ulaznice: 20 EUR


Share your love