Subota, 28.07.2018. / 21:00 / Kvartet gitara

Kvartet gitara | Zoran Dukic, Maroje Brčić, Tvrtko Sarić, Petrit Ceku

G.P.Telemann; A.Vivaldi; A.Piazzolla; P.Petit; L.Boccherini; I.Padovec; A.Dvořak; G.Gershwin


Hrvatski prirodoslovni muzej, Demetrova 1, Gornji grad / atrij muzeja

Zoran Dukić kao nagrađivani glazbenik nastupao je na svim kontinentima solistički i uz orkestralnu pratnju. Osobitu pozornost posvećuje suvremenoj glazbi, a mnogi su mu skladatelji i posvetili svoja djela. Kao vrstan pedagog odgojio je naraštaje klasičnih gitarista na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu i na Visokoj glazbenoj školi u Barceloni. “On je glazbenik – ne gitarist”, pisao je Kölnische Rundschau.

Petrit Çeku glazbenik je iznimnog senzibiliteta i ekspresivnosti koji su privukli publiku i kritičare diljem svijeta. Glazbeni kritičar Colin Cooper okarakterizirao ga je kao “solista visokih mogućnosti”. Tijekom bogate karijere osvojio je čak devet prvih nagrada na međunarodnim gitarskim natjecanjima. 2008. godine nagrađen je godišnjom nagradom Mladi glazbenik godine koju dodjeljuju Zagrebačka filharmonija i Hrvatska poštanska banka. Ovo će biti njegov drugi nastup na 68. Igrama nakon koncerta s violončelisticom Monikom Leskovar.

Tvrtko Sarić kao solist, nastupao je sa Zagrebačkom filharmonijom, Zagrebačkim solistima, Celjskim gudačkim orkestrom, gotovo svim gudačkim kvartetima u Hrvatskoj, te kao član ansambla za suvremenu glazbu Cantus. Od 2010. do 2015.godine bio je član je renesansnog ansambla Minstrel, gdje je svirao lutnju. Osnivač je i umjetnički ravnatelj nekoliko glazbenih ciklusa na području grada Gospića i Ličko-senjske županije.

Dubrovčanin Maroje Brčić na koncertnim je podijima prisutan više od dvadeset i pet godina i to kao solist, kao član raznih komornih sastava te kao solist uz orkestar. Potaknuo je brojne autore da pišu za gitaru, pa su tako svoja djela za jednu ili više gitara, za gitaru i flautu te tri gitare i glas napisali ugledni skladatelji. Za koncert sa Zoranom Dukićem na Dubrovačkim ljetnim igrama 2009. nagrađen je nagradom Orland.

Nakon koncerta prikazati ćemo film Sarabande redateljice Kaltrine Krasniqi.  Sarabande je počela kao osobni dokumentarni film o virtuozu klasične glazbe Petritu Çekuu, koji se 2014. spremao snimiti Bachovih Šest Suita za Violončelo u Španjolskoj, ali pretvorila se u film ceste o granicama i pojmu legalnosti u kojem dvoje prijatelja putuju između zamišljenih ideja o istoku i zapadu, prošlosti i budućnosti.

U slučaju kiše koncert će se održati u muzeju Mimara s početkom u 21 sat.

CIJENA ULAZNICE: 130,00 HRK

 

Kupite ulaznicu Online:

[yt_columns grid=”yes” ] [yt_columns_item col=”6″ offset=”0″ ]

[/yt_columns_item] [yt_columns_item col=”6″ offset=”0″ ]

ulaznice hr

[/yt_columns_item]

 

[yt_divider style=”1″ color=”#999″ align=”center” bottom_top=”0″ width=”100″ icon_divider=”” icon_color=”#444″ icon_style=”1″ icon_align=”center” icon_size=”24″ margin_top=”30″ margin_bottom=”10″ text=”” ]

Share your love