Svetlana Patafta

– Diplomirala glumu u klasi profesora Petra Banićevića na Umetničkoj akademiji u Novom Sadu 1999. godine

– Diplomirala engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu 2000. godine

– U Zagrebu živi i radi od 2002. godine.

 – Kao dramska pedagoginja voditeljica je Dramskog studija EHO pri Srpskom kulturnom društvu „Prosvjeta“ – srednjoškolska i studentska grupa, kao i Dramskog studija TNT Centra za kulturu Trešnjevka – osnovnoškolske grupe.

 – U posljednjih par godina bavi se vrlo fokusirano kazalištem za najmlađe.

– Autorska predstava Boje duge, premijerno izvedena 2009. u produkciji Udruge za poticanje razvoja djece i roditelja PUNA KUĆA na stalnom je repertoaru Dječjeg kazališta Dubrava u Zagrebu od sezone 2010/11.

– Autorica je projekta MULTIKULTUROM DO KVALITETNE KULTURE koji predstavlja priče iz tradicija raznih naroda koji žive na području Hrvatske. Kroz njega su do sada realizirane dvije predstave: „Biberče“, srpska narodna priča i „Ogledalce, ogledalce…“ Ane Đokić po motivima iz priče I. B. Singera i po motivima iz židovske tradicije. Druga je na stalnom repertoaru Dječjeg kazališta Dubrava od sezone 2011/12. Predstave su nastale također u produkciji Udruge PUNA KUĆA.

 – Kao redateljica režirala je niz predstava za djecu i mlade koje izvode upravo djeca i mladi. Do sada potpisuje tri profesionalne režije: predstava za djecu i mlade „Ruksakom po Europi“ Dore Delbianco po motivima iz istoimene priče Tatjane Prenđa Trupec u CK Trešnjevka i predstave za odrasle: „Život u kazalištu“ Davida Mameta i Jednostavno komplicirano Thomasa Bernharda, nastalih u produkciji Umjetničke organizacije „Mitropa“.

 – Članica HDDU (Hrvatskog društva dramskih umjetnika), HCDO (Hrvatski centar za dramski odgoj), i ASSITEJ-a (Udruga hrvatskih profesionalnih kazališta za djecu i mlade)

Share your love