Ema Stein

Ema Stein gitaru je počela svirati uz učiteljicu Mirjanu Supičić u rodnom Zadru. Školovanje je nastavila u Zagrebu na Glazbenom učilištu „Elly Bašić“ u klasi prof. Ante Čaglja.  Diplomirala je 2004. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, gdje je studirala sa profesorima Darkom Petrinjakom i Antom Čagljem.

2001. osvojila je drugo mjesto na međunarodnom gitarističkom natjecanju „Fernando Sor“ u Rimu.  Sa sastavom“Jewsers” čija je članica bila nekoliko godina, svirala je klezmer. Usavršavala se na brojnim seminarima i festivalima gitare, gdje je imala priliku učiti od istaknutih umjetnika: Vere Ogrizović, Dušana Bogdanovića, Nikite Koškina i drugih.

2008. godine sa flautisticom Lidijom Ljubičić udružuje se u duo EmmaLee koji već petu godinu intenzivno koncertira diljem Hrvatske, u Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, njegujući jedinstven repertoar muzike pisane za flautu i gitaru, i  često premijerno predstavljajući skladbe hrvatskoj publici. 

Oržava solističke koncerte, te pored dua EmmaLee djeluje u raznim komornim sastavima- u duu sa pijanistom Antom Milićem, u triu uz Lidiju Ljubičić i sopranisticu Davorku Horvat, a od 2010. surađuje sa gitaristom i lutnjistom Edinom Karamazovim u brojnim projektima.

Share your love