pasica nova Amadeo

Utorak, 05.07. / 21:00 / koncert

  • Posted: 12/05/2015
There is no translation available.

Kajana Pačko violončelo

 

Solistički recital

Bach;  Ysaye; Dutilleux; Cassado

 

Splitska violončelistica Kajana Pačko nastupila je na najznačajnijim pozornicama Europe poput Berlinske filharmonije i velike dvorane berlinskog Konzerthausa već za vrijeme studija na Hochschule für Musik «Hanns Eisler» u Berlinu i Universität Mozarteum u Salzburgu u klasama svjetski poznatih violončelista Clemensa Hagena i Fransa Helmersona. Kao solistica surađivala je s orkestrom Cappella Academica, orkestrom Hrvatske Radiotelevizije, Zagrebačkim solistima, Hrvatskim komornim orkestrom, Dubrovačkim Simfonijskim orkestrom i mnogim drugima.

Također je i aktivna komorna glazbenica. Njeni nastupi u različitim komornim sastavima popračeni su velikim uspjesima i to na europskim festivalima i ciklusima poput “Musique en Cote Basque” u St. Jean de Luzu, “Art Masters” u St. Moritzu, Kammermusiktage u Homburgu, Festivalu komorne glazbe u Salzburgu, “Next Generation” u Bad Ragazu, Dubrovačkim ljetnim igrama, Splitskom ljetu i Festivalu hrvatske glazbe u Beču.

Godine 2012.  osniva klavirski trio «Trio Korngold» s ukrajinskom violinisticom Dianom Tishchenko i norveškim pijanistom Joachimom Carrom, uz koje 2013. osvaja prvu nagradu na međunarodnom natjecanju komorne glazbe Boris Pergamenschikow Preis u Berlinu. 

 

Kajana Pačko rođena je u Splitu, a svoje glazbeno obrazovanje započinje u klasi Vladimira Lukasa na glazbenoj školi “Josip Hatze” u Splitu. Već kao četrnaestogodišnjakinja upisuje studij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Valtera Dešpalja, a potom svoje školovanje nastavlja u Berlinu kod prof. Troelsa Svanea. Važne glazbene impulse dobiva i zahvaljujući predavanjima komorne glazbe kod Ulf Wallina, Menahem Presslera, Tabee Zimmermann, članova gudačkih kvarteta “Hagen” i “Artemis” te putem majstorskih tečajeva kod uglednih violončelista poput Davida Geringasa i Gary Hoffmana.    Od 2015. Kajana Pačko podučava na Hochschule für Musik und Theater “Felix Mendelssohn Bartholdy” u Leipzigu, a od 2009. redovito održava seminare za violončeliste na Muzičkoj akademiji i glazbenim školama u Zagrebu i Splitu te na ljetnim tečajevima.

Krajem 2014. Kajana Pačko je izdala svoj prvi nosač zvuka pod imenom “Journey through Europe” za Croatia Records uz pijanistu Danijela Detonija s djelima Griega, Poulenca i Papandopula. 2015. dobitnica je nagrade “Judita” koja joj je dodijeljena za nastup na 61. Splitskom ljetu uz gitarista Petrita Çekua.

 

Cijena ulaznice: 70,00 kn

 U slučaju kiše koncert će se održati u muzeju Mimara.

 

Ulaznice možete kupiti klikom na

link na ulaznice3

amadeo

Luogo

Demetrova 1, 10 000 Zagreb, +385 1 4816 908, info@scenaamadeo.hr

Sponsor