pasica nova Amadeo

amadeo banner 2023

Subota, 21.08.2021. / 20:30 / Galerija Klovićevi dvori / In Memoriam Nenad Jalševac Nenči / Grupa Duende, Grupa Juerga & Nina Čorić, večer flamenca Featured

Rate this item
(0 votes)
There is no translation available.

 

Koncert u spomen prerano preminulom basistu grupe Duende Nenadu Jalševcu-Nenčiju koji je svojim djelovanjem ostavio neizbrisiv osobni i profesionalan trag na Sceni Amadeo. Kao vrsni majstor tona Nenči učinio je Scenu AMADEO  mjestom zvučne čarolije za publiku i  brojne umjetnike.

 „Počivaj u miru Nenči, dragi prijatelju, mnogo godina smo svirali i pjevali skupa, nema riječi koje bi opisale tugu i bol koju osjećamo svi koji smo te poznavali, publika koja te je tako rado slušala. Kao da te sad vidim prije probe da u Trnskom naručuješ drugu ili treću kavu, motaš golden virginiu bez filtera i tražiš nešto za prispojiti na opremu iz brojnih pretinaca prsluka dok nas nasmijavaš brojnim sarkastičnim komentarima o našoj zagrebačkoj svakodnevnici... najomiljeniji baršunasti vokal, vrhunski i nezamjenjiv ton majstor i uvijek precizan na bas gitari... čvrsti oslonac za sve nas koji smo se na pozornici znali izgubiti u ritmu. Bio si uvijek tu za nas. Samozatajan, dobar kao kruh, šarmantan i smiren. Glazbena enciklopedija. Čast mi je i sretna sam da smo odradili toliko koncerata skupa i velika hvala na svemu što si nas naučio. Uvijek ćeš živjeti u našim srcima,sjećanjima i pjesmama... i krumpirima (kako si običavao reći) na bas gitari. Leonard Cohen ima konkurenciju u raju. Prijatelju naš,neka ti nebeske note budu lake.“                                                   

                                                                                                                                                                Ivana Cvitanušić Cvita


GRUPA DUENDE u sastavu Gulić Darko-Gula, bas, vokal, Robert Hamp-Roby, gitara, Matija Opačak, gitara i Tomislav Tenšek-Snoopy, gitara kombinira tradicionalni instrumentalni flamenko sa jazz i bossa nova standardima, ali i s rock i blues klasicima 20. stoljeća. Na koncertu će oko sebe će okupiti dugogodišnje suradnike. Kao član banda je do svoje prerane smrti 2018. godine kao bas gitarist i vokal nastupao i Nenad Jalševac-Nenči.

GIPSY BAND JUERGA  u sastavu Ivana Cvitanušić, Tomislav Tenšek-Snoopy, Darko Gugić, Kornelija Palle i Kraljević Seričević Filip osnovan je u Zagrebu prije 10 godina. U njihovoj glazbenoj kutijici mogu se pronaći različiti izričaji romske glazbe (Rusija, Španjolska, Mađarska, Italija). Band koketira i s drugim sličnim etno stilovima, naročito onima vezanim uz narodnu glazbu šire regije te  izvodi i nekoliko autorskih kompozicija. Unutar nastupa često surađuje s plesačima. Vrijedi istaknuti dugogodišnju uspješnu suradnju s plesnom skupinom WALDE kao i suradnju s flamenco plesačem Mitjom Obedom 2019. godine na Sceni Amadeo. U bandu je do svoje prerane smrti 2018. godine kao vokalni solist i bas gitarist nastupao i Nenad Jalševac - Nenči.


IVANA CVITANUŠIĆ osnivačica je Gipsy Banda Juerge i glavni vokal. Osim Juerge popularna Cvita sudjeluje u radu više sastava i zborova različitih stilova, a za neke od njih napisala je i vlastite kompozicije i tekstove za više instrumenata i jezika. Solo pjevanje učila uz vodstvo poznatog tenora Hrvatskog Narodnog Kazališta, pokojnog Stojana Stojanova, te profesora Nenada Petkovića. Po zanimanju je profesor španjolskog i portugalskog jezika i književnosti te turistički vodič.

TOMISLAV TENŠEK-SNOOPY jedan je od pokretača grupe Duende. Svoju turbulentnu i osebujnu karijeru počinje graditi kao samouk gitarist. Na preporuku Ištvana Roemera odlazi u Španjolsku gdje uči flamenco kod maestra Paca Penje. Nakon jazz-rock-fussion grupe "Lotos" prelazi na muziciranje na klasično gitari te zajedno Denisom Kozlicom osnivu grupu "Duende"spajajući svoja iskustva iz različitih žanrova u kojima se uspješno okušao. Tako nastaje i suradnja sa scenom "Amadeo", sa Saškom Sašić, Ninom Čorić i Flameco Festivalom te grupeom"Juerga" u čijoj postavi još uvijek radi.

NINA FLAMENCA (Nina Ćorić) je flamenco pjevačica čija strast, snaga i temperament te jedinstvena izvedba emotivno pojačava ovaj specifičan glazbeni izričaj. Osnivačica je i umjetnička direktorica Flamenco Festivala Zagreb, tradicionalne kulturne manifestacije koja iz godine u godinu privlači velik broj renomiranih umjetnika iz Španjolske i Hrvatskoj susjednih zemalja.

GORAN ŽEGARAC, dugogodišnji bliski suradnik Nine Čorić, počinje se baviti sviranjem flamenca 1997. godine slušajući Paco de Luciu i druge flamenco gitariste.


Cijena ulaznice: 70,00 kn 

U slučaju kiše koncert će se održati u nedjelju, 22.08.

Ulaznice možete kupiti ovdje.

Read 6373 times Last modified on Giovedì, 23 Dicembre 2021 21:57
Jakov Jandrić

| Author

Luogo

Demetrova 1, 10 000 Zagreb, +385 1 4816 908, info@scenaamadeo.hr

Sponsor