pasica nova Amadeo

Nedjelja, 19.07. / 21:00 / predstava / majstori monodrame

  • Posted: 14/05/2015
There is no translation available.

Vesna Parun - Vesna Tominac Matačić

Ja koja imam nevinije ruke

Glumi: Vesna Tominac Matačić

 

Redatelj: Ivan Leo Lemo

Producentica: Tatjana Aćimović

Autorica tekstualnog predloška: Vesna Tominac Matačić

Glazba: Ozren K. Glaser i Zvonimir Dusper

 

Iz nepreglednog opusa Vesne Parun koji je kao i njezin život bio, ne samo simbolički, sadržan u čuvenih četrdeset vreća i nakon njezine smrti, većinom, nedostupnih (ne)zainteresiranim znanstvenim istraživačima, vladajućim strukturama, kulturnim institucijama, čitateljima i budućim pokoljenjima, nastao je ovaj tekstualni „patchwork“ jednog osebujnog života koji se odmata na sceni od rođenja, poput, emocijama nabijene, jednosatne, psihoanalitičke seanse.

Okrećući „strelicu vremena u natrag“, u dnevničkoj formi, riječima same pjesnikinje, u prvome licu, kroz najintimnije traume otkrivamo izvor i nadahnuće nekih od remek djela književnosti koja su obilježila 20. stoljeće na ovim prostorima. Ova predstava otvara granicu između života i umjetnosti.

Demistificirajući jedno na račun drugoga, upravo otkrivamo veličanstvenu umjetnost Vesne Parun čija je poezija duboko utisnuta u dio zajedničkog identiteta temeljenog na materinjem jeziku, „usudu“ zajedničkog podneblja, te povijesnog i patrijarhalnog kišobrana, ali prije svega ona je općeljudska i univerzalna koja ne zastarijeva ni generacijama već uvijek nanovo nadahnjuje, oplemenjuje, pročišćuje i liječi.

 

Cijena ulaznice: 70,00 kn

 

Ulaznice možete kupiti klikom na

link na ulaznice3

Luogo

Demetrova 1, 10 000 Zagreb, +385 1 4816 908, info@scenaamadeo.hr

Sponsor