pasica nova Amadeo

Četvrtak, 10.7.2014. / 20:00 / 3. Flamenco Festival Zagreb

  • Posted: 12/06/2014
There is no translation available.

ZBOG LOŠEG VREMENA MODNA REVIJA JE ODGOĐENA. PROJEKCIJA FILMA ODRŽAT ĆE SE U KULTURNOM INFORMATIVNOM CENTRU, PRERADOVIĆEVA 5!

Otvorenje 3. Festivala Flamenca Zagreb

 

U 20:00 sati

 

Shash Moda Flamenca / Španjolska

modna revija / performans

 

 

Kao tradicionalna boja odjeće, crvena je bila simbol temperamenta, energije, strasti... Vremenom su je potisnule druge boje, a scenom danas gospodari crna. Stvaralački razvoj našao se u dilemi. Skrivene iza svjetala pozornice, ostale su nedovršene haljine, neispričane priče. Tiha i uporna, samouvjerena i samosvjesna, čeka crvena prošlost. Shash je prepoznaje i vidi je kao sredstvo kojim eksperimentira za budućnost. Kolekcija „Rojo pasado“  vraća crvenoj ugašen sjaj.

 

Koreografija i ples: La Sali

Muzika: Vicente Amigo i Albreto Iglesias, Hable con ella

 

 

 

 

6 raizU 21:00 sat

 

Vincente Perez Herrera / Španjolska

Flamenco de raíz (Iskonski flamenco)

Projekcija filma, premijerno u Hrvatskoj

 

Ovaj dokumentarni film bavi se antropološkim korjenima flamenca. Predstavlja pogled na flamenco kao dio bića i osjećanja, u svim njegovim oblicima, osobnim i profesionalnim, bilo da je riječ o flamencu kao dijelu kulturne industrije ili onom koji se razvija u okrilju obitelji.Ovo je film o flamencu koji se rađa na ulici i privatnim proslavama.Flamenco iz vizure ljudi koji žive od pjevanja i onih koji pjevaju da bi ga živjeli, iz perspektive profesionalnih i amaterskih plesača, glazbenika i zaljubljenika koji ga sviraju svakog dana.

 

 

 

 

 

Ulaz besplatan!

Luogo

Demetrova 1, 10 000 Zagreb, +385 1 4816 908, info@scenaamadeo.hr

Sponsor