pasica nova Amadeo

Subota, 24.08.2019. / 21:00 / Festival hrvatskih kantautorica

There is no translation available.

Festival hrvatskih kantautorica

 


Atrij Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja, Demetrova 1, Gornji grad

Festival hrvatskih kantautorica je dvodnevno slavlje kojim obilježavamo nezaobilazno jaku prisutnost žena na domaćoj glazbenoj sceni u posljednjih deset godina. One su autorice teksta, instrumentalistice, producentice, skladateljice, svoje vlastite umjetničke i kretivne direktorice. Naoružane stavom, glasom, raznim instrumentima, sa i bez pratnje, žanrovski su vrlo različite - ali ako bismo probali  tu kreativnu eksploziju staviti pod jedan zajednički nazivnik one su svakako - "kantautorice" . Glavni glazbeni program festivala čine nastupi Nine Romić, Luce, Ivane Picek i Sare Renar, a popratni program začiniti će promocija kompilacije Aquarius records "Femme Nouvelle", tribina o pojavi kantautorica na hrvatskoj sceni (moderira Antonela Marušić) te inserti dvaju dokumentarnih filmova koje se bave specifičnim valom domaćih ženskih glazbenica.

Glazbeni program prve večeri festivala čine nastupi Ivane Picek i Sare Renar, uz goste.

SARA RENAR je nagrađivana zagrebačka kantautorica i pripada skupini najpriznatijih glazbenih imena nove generacije u regiji. Iza sebe ima četiri diskografska izdanja. Album "Djeca" je 2014. godine nominiran za nagradu Porin za najbolji debitantski album, dok je 2015. za EP "Jesen" Sara nominirana u dvije kategorije (najbolja ženska vokalna izvedba, najbolji alternativni album), a Porin je osvojila u kategoriji vokalne izvedbe. "Tišina" iz 2016. je za istu nagradu nominirana za album godine i najbolji alternativni album, a isti album je zaslužio nominaciju za IMPALA europski album godine. Posljednji live album "Gdje povlačiš crtu" odjeknuo je u svim medijima, a prema svim kritikama je revolucionarni i svjetski materijal koji zaslužuje posebnu pažnju. U posljednje četiri godine Sara je zabilježila oko 300 koncertnih nastupa diljem Europe i regije. Osim vlastite autorske glazbe, surađivala je sa kazalištem (Montažstroj, SKRO, česta je suradnica književnih manifestacija "Goranovo proljeće", "Tko Čita?", "Sjećanje na Tina" i "Doručak kod Krleže"  te  je dio pilot projekta Europske Unije za potporu mladih glazbenika"European Music Incubator".

IVANA PICEK Pi je electro-fairy-freaky-pop projekt iza kojeg stoji Ivana Picek, koja je 2017. sama snimila i izdala na sve strane hvaljen album ‘Časna lubanjska’, koji je uvrštavan na liste najboljih albuma iste godine u lokalnim i stranim medijima. Kritika ju hvali na sve strane, a Pi, prije nego je postala Pi, nastupala je kao Ivana Picek, te je izdala dva albuma koji su oduševili pratitelje domaće kantautorske scene. Postupno se počela preobražavati u analogno-elektroničku vilu, a kažu ljudi da je Pi vani, bila bi velika zvijezda.

 

U slučaju kiše koncert će se održati u Jazz & Cabaret clubu Kontesa, Ul. Augusta Cesarca

 

CIJENA ULAZNICE: 50,00 HRK

 

 

 

 

 

Luogo

Demetrova 1, 10 000 Zagreb, +385 1 4816 908, info@scenaamadeo.hr

Sponsor