pasica nova Amadeo
There is no translation available.

Iskrene čestitke našim Cinkušima na osvojenom Porinu za najbolji album folklorne i etno glazbe za novi album „Krava na orehu“, te Matiji Dediću i Merimi Ključo na osvojenom Porinu za najbolju instrumentalnu izvedbu (izvan klasične i jazz glazbe) za pjesmu „Potraži me u predgrađu“!

I ove godine moći ćete uživati u njihovim nastupima na pozornici Scene Amadeo. Uskoro opširnije!

There is no translation available.

More Love To Tchaikovsky

Melita Lovričević, vokal, lira; Petar Ćulibrk, klavir; Enos Kugler, bubnjevi

Gost : Marko First, violina

 

Glazbeni umjetnici Melita Lovričević, Petar Ćulibrk i Enos Kugler, članovi world music jazz sastava More Love Ensemble, svoju glazbu obogaćuju muzičkim  ''začinima i aromama''  iz tradicionalne, duhovne, klasične, jazz i glazbe cijelog svijeta. Mladi sastav djeluje od 2016. godine, iako su prethodne suradnje svih članova i dovele do okupljanja benda, a u pripremi su izdavanja dva albuma: More Love to Tchaikovsky, te samostalnog autorskog prvjenca za kojeg su snimili i najavni video za skladbu ''Thoughts of you and blue'' sa gostom  i jednim od imena hrvatske jazz scene, Mariom Igrecom.

More Love to Tchaikovsky, koncertni je komad premijerno izveden 22.1.2017. godine u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu, povodom obilježavanja 125. godišnjice praizvedbe bezvremenskog Orašara, izvedenog po prvi puta davne 1892. , u Imperial Mariinsky Teatru u St. Petersburgu. Radi se o potpuno novom, originalnom i jedinstvenom pristupu i izvedbi glazbe velikana ruskog romantizma P.I. Tchaikovskog, uz autorske tekstove i aranžmane članova sastava, a glazbeno putovanje, inspirirano glazbom ali i samim karakterom ruskog kompozitora/istraživača i inovatora, kreće se kroz šareni svijet crossver,jazz,klasične i ''world music'' glazbe.

 

CIJENA ULAZNICE: 70 HRK

U slučaju kiše koncert će se održati u muzeju Mimara.

Kupite ulaznicu na blagajni:

hpm

Hrvatski prirodoslovni muzej,

Demetrova 1, Gornji grad:

svaki dan od 18:00 do 22:00 sata.

 

Kupite ulaznicu Online:

ulaznice hr

 

 

There is no translation available.

 

Svjetski zbor mladih (World Youth Choir) jedinstveni je međunarodni projekt visoke umjetničke vrijednosti koji svake godine okuplja talentirane mlade pjevače iz cijelog svijeta u dobi od 17 do 26 godina pod vodstvom vrhunskih dirigenata međunarodne reputacije. Kroz zajedničke probe i brojne koncerte koje izvode tijekom turneje, mladi pjevači iz različitih kulturnih sredina imaju priliku obrazovati se, izvoditi i promovirati vrhunska zborska djela, kao i upoznati različite narode, kulture i tradicije.

Od samog osnivanja 1989. godine, u okvirima Svjetskog zbora mladih organizirano je više od 35 koncertnih turneja na kojima je sudjelovalo više od 1000 pjevača iz 65 zemalja pod ravnanjem 46 svjetski poznatih dirigenata te je objavljeno više od 20 CD i DVD izdanja. Svjetski zbor mladih djeluje pod upravom Europskog zborskog udruženja – Europa Cantat, Međunarodne federacije za zborsku glazbu - IFCM i Međunarodne udruge glazbenih mladeži - JM International.

Nakon višemjesečne selekcije, ovogodišnji Svjetski zbor mladih okupit će ukupno 58 odabranih pjevača iz 33 države i 5 kontinenata pod vodstvom Zoltána Pada, dirigenta Zbora Mađarskog radija i Kena Wakije, dirigenta i osnivača Komornog zbora iz Nairobija i Zbora Safaricom iz Kenije. Nakon devetodnevnih intenzivnih proba u Pečuhu, ovaj će jedinstveni Zbor u razdoblju od 9. do 23. srpnja u okviru međunarodne turneje održati 12 koncerata i to u Mađarskoj (Pečuh, Budimpešta), Srbiji (Sombor, Novi Sad, Beograd), Bosni i Hercegovini (Sarajevo, Prijedor), Hrvatskoj (Osijek, Zagreb, Opatija) i Sloveniji (Koper, Ljubljana).

Koncertni program koji će Zbor izvesti pod ravnanjem dvaju dirigenata predstavit će jedinstveno glazbeno putovanje kroz odabrane bisere zborske glazbe iz Srednje i Jugoistočne Europe, Afrike i svijeta od razdoblja romantizma do danas s djelima Mendelssohna, Forte, Orbána, Kodálya, Tajčevića te autora suvremene i popularne glazbe Kirchnera, Runestada, Barretta, Schmitta, Koepkea, Cohena i dr.

Organizacija projekta Svjetskog zbora mladih 2017. nastavak je ostvarene uspješne regionalne suradnje u okviru međunarodnog zborskog festivala EUROPA CANTAT XIX 2015., te je dio strategije grada Pečuha u stvaranju međunarodnih geopolitičkih i kulturnih mostova. Jednogodišnja priprema za ljetnu turneju, logistička i umjetnička organizacija cijelog projekta ostvarena je zajedničkim djelovanjem Neprofitne organizacije Zsolnayeve baštine kao glavnog nositelja kulturnog života grada Pečuha, Regionalnog centra Europskog zborskog udruženja Srednjoistočne Europe te brojnih partnera - domaćina pojedinih koncerata u Mađarskoj, Srbiji, BiH, Hrvatskoj i Sloveniji. Glavni pokrovitelji projekta su Ministarstvo ljudskih resursa Mađarske i Gradsko vijeće općine Pečuh.

Projektom Svjetskog zbora mladih 2017. posebno je naglašena suradnja između Pečuha i gradova partnerskih zemalja, a zborskom se glazbom kao univerzalnim izražajnim sredstvom želi promicati suživot, miroljubivi dijalog, razumijevanje različitih nacija i kulturna raznolikost.

Hrvatski će dio turneje od tri koncerta Svjetski zbor mladih započeti u Osijeku 6. lipnja u okviru Osječkog ljeta kulture, a završiti u Opatiji 21. lipnja. Zagrebački koncert bit će ostvaren u organizaciji Zadruge za etično financiranje uz potporu Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Grada Zagreba, a u suradnji sa Scenom Amadeo, Mađarskim institutom u Zagrebu, Hrvatskim saborom kulture i JCI Croatia u Muzeju Mimara dana 20. srpnja 2017. u 20 h.

 

ULAZ NA KONCERT JE SLOBODAN!

 

Više informacija pronađite na:

www.worldyouthchoir.org 

www.facebook.com/worldyouthchoir/ 

https://goo.gl/xrJEj9

https://www.youtube.com/watch?v=RhGS4ckfo7U

http://www.scenaamadeo.hr

 

There is no translation available.

Dominique Jurić

SOLILOKVIJUM

Otvorenje izložbe - Ulaz slobodan!

There is no translation available.

Ivana Cvitanušić, vokal; Barica Tutek, harmonika; Tomislav Tenšek Snoopy, klasična gitara; Nenad Jalševac, bas gitara


Četveročlani band koji se bavi različitim aspektima romske glazbe osnovan je u Zagrebu. U njihovoj glazbenoj kutiji mogu se pronaći različiti izričaji romske glazbe ( Rusija, Španjolska, Mađarska, Italija). Band koketira i s drugim sličnim etno stilovima, naročito onima vezanim uz narodnu glazbu šire regije, te izvodi i nekoliko autorskih kompozicija.

There is no translation available.

Milana Vukovic Runjic mali nocni razgovori scena amadeo
Šest veličanstvenih žena i jedan izniman muškarac: na Sceni Amadeo ne brine nas spolna kvota!

There is no translation available.

Milana Vukovic Runjic mali nocni razgovori scena amadeo
Šest veličanstvenih žena i jedan izniman muškarac: na Sceni Amadeo ne brine nas spolna kvota!

Pagina 1 di 4

Luogo

Demetrova 1, 10 000 Zagreb, +385 1 4816 908, info@scenaamadeo.hr

Sponsor