pasica nova Amadeo

amadeo banner 2023

Subota, 28.08.2021. / 20:30 / Galerija Klovićevi dvori / Mariachi Los Caballeros Featured

Rate this item
(0 votes)
There is no translation available.

 

Poznatu i vrlo rasprostranjenu uzrečicu prema kojoj samo jedan pojam navodi na pomisao o Meksiku više od tequile, a to je mariachi, ne valja shvatiti tek kao neizbježan citat iz površnog turističkog vodiča kroz folklor ove velike zemlje južno od rijeke Rio Grande. "Žive boje mariachija, njegove svjetle, jasne, duboke i skladne melodije sjedinjuju se kako bi otkrile srce i dušu Meksika", zapisala je Sylvia González u knjizi "Mexico: The Meeting of Two Cultures", pokazujući da se ni definicija stručnjaka ponekad ne može udaljiti od popularne predodžbe o najprepoznatljivijem meksičkom glazbenom proizvodu.

Slično razmišlja i Ivan Androić, pjevač i utemeljitelj zagrebačkog mariachi sastava "Los Caballeros": "Pojam mariachi u meni budi vizualnu dimenziju koja je šira od glazbene. To je slika arene, pijeska, bikova, ljudi, mirisa...".

Nastupaju: Ivan Androić - Deda, vihuela; Milko Jovetić, guitarrón; Adrijan Humaan, gitara; Hrvoje Cicvarić - Micko, gitara; Leonel Salazar, vihuela; Krešimir Fabijanić, truba; Franjo Vinković, truba; Petar Haluza, violina; Tomislav Vitković, violina; Ivan Zovko, violina


Cijena ulaznice: 110,00 kn 

U slučaju kiše koncert će se održati u nedjelju, 29.08.

Ulaznice možete kupiti ovdje.

Read 5989 times Last modified on Thursday, 23 December 2021 21:56
Jakov Jandrić

| Author

Location

Demetrova 1, 10 000 Zagreb, +385 1 4816 908, info@scenaamadeo.hr

Sponsors