pasica nova Amadeo

amadeo banner 2023

Ponedjeljak, 30.08.2021. / 20:30 / Galerija Klovićevi dvori / Matej Meštrović & Renata Sabljak Featured

Rate this item
(0 votes)
There is no translation available.

 

Večer za Vas


Matej Meštrović  bez sumnje je najsvestraniji umjetnik na hrvatskoj kulturnoj sceni. Ekskluzivni je umjetnik izdavačke kuće PARMA Recordings (USA). 2018. godine praizveo je “Dunavsku Rapsodiju” za klavir i orkestar u glavnoj dvorani Carnegie Hall - Stern, i time postao prvi hrvatski kompozitor koji je imao praizvedbu vlastitog djela u toj prestižnoj dvorani. Autor je glazbe za tri hrvatska paviljona na svjetskim izložbama EXPO - Šangaj 2010, Hannover 2000, LISABON 1998. za čiju je realizaciju nagrađen i Nagradom Grada Zagreba. Dobitnik je brojnih nagrada: "Posebne nagrade gradonačelnika Karlovyh Vary", “Oktavijan” na “Danima hrvatskog filma”, “Baldo Čupić” za najbolji nacionalni turistički film, 4 Global Music Awards nagrade. Njegov CD “Vivaldi 4 Seasons for 3 pianos” uvršten je na Spotify listu 50 klasičnih izdanja. U izdanju PARMA Recordings, Meštrovićev CD “3 Rapsodije za klavir i orkestar” snimljen sa Zagrebačkom Filharmonijom, prvi je službeni CD u povijesti tog orkestra za američko tržište te ujedno i dobitnik "Global Music Awards Golden Medal" 2019. godine. Američka kritika proglasila je Mateja Meštrovića hrvatskim John Williamsom. U travnju ove godine, Meštrovićev CD "Piano Waves" osvaja nagradu najbolji album Klasične glazbe kao i nagradu za najbolji album u svima kategorijama na uglednog američkoj web stranici Solopiano.com. Krajem rujna ove godine, Meštrovića očekuje snimanje autorskog materijala sa London Symphony Orchestra u Abbey Road studiju, za izdavačku kuću PARMA Recordings.

Renata Sabljak hrvatska je kazališna glumica i pjevačica. Nagrađivana je za svoj rad prestižnim glumačkim nagradama. Radi kao glumica s aktivnim angažmanom u kazalištu Komedija. 
Studirala je glumu na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Pjevanje je usavršavala u glazbenoj školi Blagoje Bersa. Debitirala 2002. godine u predstavi "Little shop of horrors" u Komediji,igrala u predstavi "Full Monty", glavne uloge u mjuziklima Chicago (Roxie Hart), Cabaret (Sally Bowles), Yvette u nagrađivanoj predstavi Mutter Courage, u baletu "Breza" i ostalim dramskim naslovima. Od ostalih kazališnih angažmana, valja spomenuti one na Dubrovačkim ljetnim igrama, u kazalištima Mala scena, Žar ptica, Kufer i Trešnja, te HNK Split (Perina Štrambera u Spli'skom akvarelu). Svoje pjevačke i glumačke sposobnosti, pokazala je u filmu i istoimenoj seriji Holding. Svoj glas je posudila u sinkronizacijama brojnih animiranih filmova za razne produkcije i Disney, u kojima je glumila i pjevala naslovne i sporedne uloge te u radio dramama. Rad u matičnoj kazališnoj kući Komedija, nagrađen je 2005. godine za ulogu Marice u drami „Svoga tela gospodar“ Nagradom Ivo Fici za najboljeg mladog glumca do 28 godina; za ulogu Aide u istoimenom mjuziklu Nagradom hrvatskog glumišta za najbolje umjetničko ostvarenje u opereti ili mjuziklu – ženska uloga za sezonu 2005./2006., te istom Nagradom ali za sezonu 2007./2008. za ulogu Sandy Dumbrowski u mjuziklu „Briljantin“ i za ulogu Belle (Ljepotica) u mjuziklu „Ljepotica i zvijer“ kazališta Trešnja. Pod okriljem kazališta Žar Ptica dobiva nagradu za najbolju animaciju lutke, za ulogu Mala Do u predstavi „Čarobna flauta“. Još jednu Nagradu hrvatskog glumišta za najbolje umjetničko ostvarenje u opereti ili mjuziklu – ženska uloga za sezonu 2013./2014. osvaja za ulogu Lady of the Lake u „Monty Python’s Spamalot“. Nagrada Orlando za umjetničko ostvarenje, uručena joj je 2006. godine, za naslovnu ulogu u predstavi „Ondine“, na Dubrovačkim ljetnim igrama (na kojima je igrala i Puka u "Snu ivanjske noći", Don Quiotu). Surađuje s mnogim umjetnicima, jazz glazbenicima, sastavima, tamburaškim orkestrima, simfonijskim orkestrima, te Zagrebačkom filharmonijom. Primila je Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića za dosadašnja umjetnička ostvarenja. Igra naslovne uloge Ninu Filipovnu u kultnom mjuziklu "Jalta, jalta", Donnu Sheridan u mjuziklu "Mamma mia" i Mariju Magdalenu u mjuziklu "Jesus Christ Superstar". Predaje kao vanjski suradnik na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.


Cijena ulaznice: 110,00 kn 

U slučaju kiše koncert će se održati u utorak, 31.08.

Ulaznice možete kupiti ovdje.

Read 6464 times Last modified on Thursday, 23 December 2021 21:55
Jakov Jandrić

| Author

Location

Demetrova 1, 10 000 Zagreb, +385 1 4816 908, info@scenaamadeo.hr

Sponsors