pasica nova Amadeo

Petak, 26.07.2013. / 21:00 / Flamenco Festival

  • Posted: 11/06/2013
There is no translation available.

03 ENCUENTRO

Encuentro

Susret flamenco umjetnica iz regije (Slovenija, Hrvatska, Srbija, Crna Gora) / predstava

 

Plodnim susretima i suradnjom vodećih ženskih figura scene flamenca  u regiji  okupljen je međunarodni ansambl. Pod utjecajem kulture i okruženja (Slovenija, Hrvatska,Srbija, Crna Gora) svaka od njih na svoj način vidi i predstavlja umjetnost flamenca u svojoj zemlji. Autorica La Sali okupila je ovih pet umjetnica kako bi pokazala da flamenco briše granice i prostornu udaljenost, a samo zajednički rad stvara veliko djelo.

 

Više informacija na flamencofestivalzagreb.com 

 

 

 

 

 

 

 

04 TRENUTEKTrenutek 

CoraViento, Slovenija

 

Predstava "Trenutek" predstava je koja se temelji na ritmu, pokretu i izražaju flamenca služeći se modernom interpretacijom u dodiru s drugim plesnim stilovima. "Trenutek" predstavlja odraz vremena i okruženja u kojem živimo. Čovjek se svakodnevno osjeća zarobljen pod pritiskom vremena koje ga na neki način sputava i zbog toga zaželi da ga na trenutak napusti ili zaustavi. No, iz kolotečine zivota, nažalost, ne možemo pobjeći. Trebamo ga uhvatiti tako da unutar njega doživimo mnoštvo svojih dobrih trenutaka koji nam ispunjavaju život. Otkrijmo sebe kroz trenutak.

 

Skupina CoraViento sastoji se od 8 plesača iz Slovenije (Urška Centa, Manca Dolenc, Mitja Obed, Katarina Rogelj, Simona Šturm i Mihaela Wabra Kucler i Urša Ivanuša) koji su se udružili kad su im se srca pronašla u nadahnuću vjetra ( špa. CORAzon en VIENTO – Srce u vjetru). Zbog toga su i ostvarili svoju prvu predstavu "V zeleni senci lune" koja je plod zajedničkog rada i prijateljstva. Grupa nema voditelja, svi članovi su ravnopravni, koreografije su zajedničko djelo sa ciljem uzdizanja plesa koji će ispuniti kako plesače tako i publiku. Svi plesači  flamenco su učili kod Ane Pandur Predin u Sloveniji, a mnogi među njima pohađali su i satove u Španjolskoj. Uz flamenco vladaju i drugim plesnim formama kao što je balet, te su njihove koreografije obogaćene raznim stilovima. 

 

U slučaju kiše koncert će se održati u Maloj dvorani KD Lisinski! 

 

Više informacija na 

www.flamencofestivalzagreb.com

 

Radionice u sklopu Flamenco festivala:

 

u 11:00 sati

Radionica flamenco plesa za početnike - za djecu

Neka vaše djete upozna magične ritmove flamenca uz učitelje prve škole flamenca u Hrvatskoj. Djeca će naučiti koordinirati ples, pljeskanje i ritmičko udaranje nogama, zaštitni znak flamenca, i uz to se dobro zabaviti.

Radionica se održava u Školi flamenca Un Respiro, Šubićeva 55, II kat.

Prijave: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Telefon: +385 95 805 6008

Više informacija možete naći na web stranicama Flamenco festivala.

Ulaz besplatan!

 

U 17:00 sati

Radionica flamenco plesa za početnike - za odrasle

Učinite svoje prve korake u flamencu i dopustite da vas začaraju strastveni ritmovi uz učitelje prve škole flamenca u Hrvatskoj. Sve što vam treba je udobna odjeća i cipele s potpeticom 3-6cm.

Radionica se održava u Školi flamenca Un Respiro, Šubićeva 55, II kat.

Prijave: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Telefon: +385 95 805 6008

Više informacija možete naći na web stranicama Flamenco festivala.

Ulaz besplatan!

 

Location

Demetrova 1, 10 000 Zagreb, +385 1 4816 908, info@scenaamadeo.hr

Sponsors