pasica nova Amadeo

Nedjelja, 21.07.2019. / 21:00 / Andreja, Rundek & Ftičeki

There is no translation available.

Mura, Mura...

 


Atrij Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja, Demetrova 1, Gornji grad

Iako znamo da Rundek na koncertima voli pjevati međimursku narodnu “Ljubav se ne trži“, “Mura Mura“ nije samo ljubavno pismo Međimurju, nego su Andreja, Rundek i Ekipa dotakli tragiku “Marble Index” Nico, muzičke postupke Toma Waitsa u njegovoj avangardnoj fazi i južnjačku mistiku Dr. Johna dajući još jedan argument staroj tvrdnji da je glazba univerzalni jezik. Instrumentalne dionice su teške, tmaste, enigmatične, zakučaste, na momente preduge, ali ako se idu kratiti – “to više nije to”.

Ovaj album su na svojim plećima iznijeli Andreja Kurelec Košavić (vokal), Darko Rundek (gitara/bas/vokal), Igor Pavlica (truba), Silvio Bočić (bubnjevi/gitara), Ana Kovačić (saksofon), Roko Crnić (kontrabas), Miro Manojlović (vibrafon/udaraljke), Nataša Radušić (mandolina) i Marko First (violina). Ovo nije klasičan solo-album Darka Rundeka, već je on sportskim rječnikom rečeno, “igrač iz dubine”, muzički direktor koji se brine da sve funkcionira kako spada.

Darko je očito našao sebi srodne duše ako znamo da je album nastao vrlo brzo, snimljen je spontano u roku od par dana, što govori o jakoj kemiji među muzičarima. Andreja se nametnula kao prepoznatljiva frontwoman koja ne pati od treme što su joj poznatiji muzičari prepustili mjesto glavnog vokala. Od visokog prosjeka albuma odskaču “Vuprem oči” koja je više doom nego folk i zastrašujući devetominutni komad od naslovne pjesme koja i zaključuje ovu kolekciju i koja pokazuje koliko su se Rundek, Andreja i Ekipa u to dali bez ikakve fige u džepu.

 

U slučaju kiše koncert će se održati u ponedjeljak, 22.07. u 21:00 sat.

 

CIJENA ULAZNICE: 90,00 HRK

 

 

 

 

 

Location

Demetrova 1, 10 000 Zagreb, +385 1 4816 908, info@scenaamadeo.hr

Sponsors