pasica nova Amadeo

Subota, 27.07.2013. / 21:00 / Flamenco Festival

  • Posted: 11/06/2013
There is no translation available.

05 DE COBRE

De Cobre

María Keck, Mađarska / koncert

glazba i ples s utjecajem flamenca, mađarskog folklora i romske glazbe

 

"De Cobre" je projekt u kojem su ples i glazba ujedinjeni u simbiozu punu međusobnih utjecaja i kontrasta. Autorica ovog djela je María Keck koja u njemu i pleše i pjeva. Ova umjetnica iz Mađarske sama sklada pjesme koje daju život djelu, uključujući djelić mađarskog folklora i romske glazbe ovog dijela Europe. Ovo djelo do sada je izvedeno u Madridu, u Valenciji i na festivalu glazbe u Novom Sadu.

 

Maria Keck diplomirala je modernu koreografiju na Konzervatoriju za ples u Mađarskoj, a nakon toga stječe diplomu stručnjaka za muzikoterapiju na Sveučilištu u Alcala de Henares. Osnivačica je i ravnateljica skupine Nuestro Aire (2007.-2010.) u kojoj djeluje kao koreografkinja, plesačica, pjevačica i skladateljica. S ovom trupom nastupa u nekoliko kazališta i festivala u Mađarskoj i Srbiji. Od 2011. članica je seksteta Miguel Reyes u kojemu  surađuje na projektu ethno jazz tria Olivares. Kao plesačica flamenca nastupa u nekoliko tablaoa u Madridu, na festivalu flamenca u Berlinu, Engleskoj i Japanu.  Trenutno živi u Madridu i voditeljica je vlastitog projekta "De Cobre" (2010.) u kome se razvija kao koreografkinja, plesačica, pjevačica i skladateljica.

 

Više informacija na www.flamencofestivalzagreb.com 

 

 

06 FABULA RASAFabula Rasa

Aldebaran Kompánia, Mađarska / predstava

 

Umjetnica Beata Bajnai, voditeljica plesne skupine Aldebaran stvorila je potpuno novi stil spajanjem flamenca i mađarskog folklora s elementima suvremenog plesa.Djelo je definirano kratkim pričama u kojima je glavni motiv žena. Tražeći svoj put, žena se transformira u muškarca. Ostaje sama i napuštena.Ideja predstave je da se ukaže na anomaliju postojećeg i da se čuje glas nade o mogućnosti kompromisa. Poruka je jasna: voditi vlastiti život, igrati po svojim pravilima, dozvoliti da muškarac bude muškarac i da žena iznova postane žena. Da vode suživot dostojan čovjeka, bez gubitka identiteta, pomažući jedno drugom i štiteći se međusobno. Ovo je priča o novom početku.

Plesna skupina Aldebaran predvođena Beatom Bajnai debitira 2005. godine. Ansambl preuzima alternativan, inovativan pristup na flamenco sceni s velikim poštovanjem spram tradicionalnog. Skupina Aldebaran  pobjednik je 15. natjecanja u plesu za odrasle 2005. godine. Godine 2009. skupina prvi put surađuje s mađarskim narodnim plesnim ansamblom u predstavi: „Hilea ili tko je u potrazi za kućom u kojoj on živi".

 

U slučaju kiše program će se održati u Maloj dvorani KD Lisinski! 

 

Više informacija na 

www.flamencofestivalzagreb.com 

  

 

 

Radionice u sklopu Flamenco festivala:

 

u 14:30 sati

Radionica flamenco plesa Maria Keck

Radionica se održava u Školi flamenca Un Respiro, Šubićeva 55, II kat.

Prijave: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.
Telefon: +385 95 805 6008

 

Više informacija možete naći na web stranicama

Flamenco festivala

Cijena: 270,00 kn

 

Luogo

Demetrova 1, 10 000 Zagreb, +385 1 4816 908, info@scenaamadeo.hr

Sponsor