pasica nova Amadeo

Novosti (4)

Novosti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Poštovani posjetitelji Ljetne scene Amadeo,

potres koji je pogodio Zagreb 22. ožujka ove godine učinio je naš dugogodišnji dom u atriju Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja neupotrebljivim za održavanje programa Ljetne scene Amadeo. Ljubaznošću Galerije Klovićevi Dvori, omogućeno nam je da ovogdišnji program održimo u sjajnom prostoru atrija galerije u kolovozu i rujnu.

Sa zadovoljstvom  Vas obavještavamo da će program 21. sezone Ljetne scene Amadeo biti objavljen na našim stranicama najkasnije do 1. kolovoza 2020. godine. Zahvaljujemo svima koji su nam dali podršku i ohrabrivali nas da krenemo u treće desetljeće svoga djelovanja!

S obzirom na situaciju sa epidemijom COVID-19, a u svhu zaštite posjetitelja i izvođača, Ljetna scena Amadeo strogo će se pridržavati svih smjernica i naputaka Nacionalnog stožera, što podrazumijeva osiguravanje socijalnog razmaka u gledalištu, te upotrebu dezinfekcijskih sredstava i zaštitnih pomagala.


Vidimo se uskoro na Gornjem gradu!

Ljetna Scena Amadeo pridržava se svih uputa i preporuka HZJZ-a, te će osigurati mjesta na kojima će posjetitelji moći dezinficirati ruke. Naši će zaposlenici nositi maske i rukavice. Također, osigurati ćemo adekvatan razmak za posjetitelje koji nisu iz istog kućanstva.

Kako bismo zajedničkim snagama umanjili mogućnost zaraze, molimo sve gledatelje da:

  • Dođu na nastup najkasnije 30 minuta prije početka kako se ne bi stvarale gužve;
  • Dezinficiraju ruke na za to predviđenim mjestima;
  • Obavezno nose zaštitnu masku prilikom ulaska i smještanja na mjesto. Ukoliko je moguće, molimo gledatelje da nose zaštitnu masku i za vrijeme trajanja nastupa;
  • Izmjere temperaturu prije dolaska, te ne dođu ukoliko imaju povišenu temperaturu (iznad 37,2 stupnja Celzijevih);
  • Ne dolaze ukoliko je njima ili osobama iz njihovog kućanstva određena mjera samoizolacije;
  • Ne dolaze koliko imaju neke od simptoma: temperatura, kašalj, gubitak osjetila okusa i/ili njuha, te bilo koje druge simptome zaraze sukladno preporukama HZJZ-a.

 


Također, molimo posjetitelje da, ukoliko su u mogućnosti, kupe ulaznicu putem online prodaje na www.ulaznice.hr. Ukoliko kupujete ulaznice na prodajnom mjestu, molimo poštujte sve navedene naputke.

Molimo pratite sve najnovije naputke o zaštiti protiv virusa COVID-19 na www.koronavirus.hr

Stručni žiri Amadeoff festivala u sastavu Snježana Banović, Dean Krivačić i Denis Patafta proglasio je pobjednika festivala: multimedijalni projekt Dramskog studija Dječjeg kazališta Dubrava: MMP – Nasilje (otvoreno, izravno i nevidljivo).


Obrazloženje stručnog žirija:

Predstava je suvremenim dramaturško redateljskim postupcima ujedinila sve segmente u jedinstveni scenski izričaj čime se ostvarila dinamična, uzbudljiva i homogena predstava koja na izravan način angažirano  progovara o pogubnom utjecaju nasilja na svekolike odnose u  hrvatskom društvu. Pri tom je važno i podcrtati želju ansambla da ponudi toliko važnu glumačku suigru s partnerima kako bi se izrazila sva slojevitost naoko jednostavnog tekstualnog predloška ispunivši pritom duhovito i s lakoćom, te istančanim osjećajem za improvizaciju zahtijevne zadatke. Usto,  treba istaknuti i  njihov zavidan osjećaj za ritam -  kako  pojedinih scena, tako i predstave u cjelini. Riječ je o vrijednom pokušaju da se na  konceptualno promišljen način progovara o našoj suvremenosti punoj nemoći pred nasilnom svakodnevnicom te da se na ironičan način poigrava sa sveprisutnim društvenim obrascima. Predstava MMP – Nasilje (otvoreno, izravno i nevidljivo) impresionira jednostavnošću, iskrenošću i ljubavlju svih sudionika čije zajedništvo daje predstavi dodatni teatralni naboj, otvorenost i širinu.

U proteklih 11 godina Scena Amadeo je na daske koje život znače postavila 589 predstava, koncerata i filmova. Nakon dugog niza godina, bogat materijal prikupljen tijekom našeg postojanja napokon smo uredili i objavili. Razgledajte malo po našim arhivama, pročitajte o povijesti prvog zagrebačkog javnog teatra i recite sviđa li vam se naš novi internetski dom.

I ovoga ljeta na Sceni Amadeo očekuje vas obilje vrhunskog kazališnog i glazbenog programa, kojeg možete pogledati u rubrici Program.

Lokacija

Galerija Klovićevi Dvori, Jezuitski trg 4, 10000 Zagreb