Print this page
Utorak, 08.07.2014. / 21:00 / koncert / Matija Dedić & Šimun Matišić

Utorak, 08.07.2014. / 21:00 / koncert / Matija Dedić & Šimun Matišić

  • Posted: 01/06/2014
There is no translation available.

Zbog najavljenog lošeg vremena večerašnji koncert održati će se u muzeju Mimara!

 

Oni koji prate hrvatsku jazz scenu znaju da je pojava jazz dua Matija Dedić- Šimun Matišić vjerojatno najzanimljivija glazbena suradnja koja se mogla dogoditi na ovim prostorima. Iako ne pripadaju istoj generaciji glazbenika obojica baštine istu jazz tradiciju i uzore čiju će glazbu predstaviti na svom prvom zajedničkom koncertu.

Matija Dedić je nedvojbeno naš najbolji jazz pijanista koji je u svom dosadašnjem radu nastupao s hrvatskim i inozemnim vrhunskom glazbenicima. Dobitnik je mnogih glazbenih priznanja za svoj dosadašnji rad, a njegova suradnja sa Šimunom Matišićem dokazuje već notornu činjenicu da su najbolji glazbenici ujedno i najotvoreniji za suradnju s onima koji tek dolaze na glazbenu scenu.

Iako ima klasično glazbeno obrazovanje, i tek osamnaest godina, vibrafonist Šimun Matišić svirao je i učio od najboljih jazz učitelja( B.Petrovića, G. Burtona, A. Vituzzia…). Dobitnik je nagrade Judita za koncert održan na Splitskom ljetu kada je nastupao s čuvenim francuskim gitaristom Christianom Escoudeom.

Dođite vidjeti i čuti prvi zajednički koncert dvojice vrhunskih glazbenika koji će izvoditi kompozicije K. Jaretta, P. Methenya, C. Corea…

 

Ulaznice možete kupiti klikom na

link na ulaznice3 

FaLang translation system by Faboba